Kormányváltás is jöhet a brexitkáosz miatt - friss prognózis

A legfrissebb felmérések szerint a brit ellenzék vezető erejének, a Munkáspártnak valós kormányalakítási esélyei lehetnének, ha a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) folyamatában beállt patthelyzetből az előrehozott parlamenti választások kiírása kínálná a kiutat.
K. Kiss Gergely, 2019. április 14. vasárnap, 13:28
Fotó: Reuters

Az Electoral Calculus nevű, elsősorban matematikai modelleket alkalmazó online politikai előrejelző cég által a The Sunday Telegraph című konzervatív vasárnapi brit lap számára elvégzett széleskörű kutatás azt mutatta ki, hogy a Jeremy Corbyn (képünkön) vezette Munkáspárt egy "azonnali" parlamenti választáson 296, a jelenleg is kisebbségben kormányzó Konzervatív Párt 259 képviselői helyet szerezne a londoni alsóházban.

A konzervatívoknak jelenleg 313, a Munkáspártnak 246 képviselője van - írja az MTI.

A Labour az előrejelzésben szereplő mandátumnyereséggel sem kerülne abszolút többségbe, mert ehhez legalább 326 fős frakcióra lenne szüksége, de a Skóciában kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP) támogatásával már kormányzóképes többségre tehetne szert.

Cikkünk folyamatosan frissül.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darquan, 2019.04.14 20:43

@na4: na. mi most a céldátum, mennyit számolsz vissza?
és ha szabad kérdeznem, mekkorát buktál a shorton?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.04.14 18:14

Na ez lenne csak az igazi tragédia GB-nek. A komcsik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html