Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az új vírus rámutat a világ gyógyszeriparának legnagyobb gyengéjére, miszerint a gyógyszergyártók jelentős mértékben Kínából importálják az alapanyagot - fogalmazott Feller Antal a G7 Podcastban.

Ott viszont el kell látni egy másfélmilliárd fős hazai piacot, így például a koronavírus elleni vakcina legyártása sem lesz problémamentes.

Addig pedig nem tehetünk mást, mint amit azért tennénk, hogy elkerüljünk egy influenzajárványt:  érdemes gyakran kezet mosni, és megpróbálni kerülni az emberekkel zsúfolt tereket.

A vírus Kínán kívüli terjedése egyelőre nem tűnik gyorsnak, ez pedig világszerte lehetőséget ad a felkészülésre - tette hozzá a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója.

Kínában immár 259 áldozata van a vírusnak

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus áldozatainak száma 259-re nőtt, míg és csaknem 12 ezerre növekedett a fertőzötteké szombatra virradóra Kínában - közölte a CCTV kínai állami televízió a Nemzeti Egészségügyi Bizottság adataira hivatkozva.

Országosan összesen 2102 fővel 11 791-re emelkedett a fertőzöttek száma. A Nemzeti Egészségügyi Bizottság péntek reggeli adatai szerint országosan 213-an hunytak el a fertőzéstől.

Az újabb 46 halálesetből 45-öt a járvány gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartományból jelentették. Az elmúlt egy nap folyamán Hupejben tovább terjedt a vírus, további 1347 fertőzöttet regisztráltak, számuk így péntek estig 7153-ra nőtt a tartományban. A tartományi székhelyen Vuhanban eddig összesen 192 ember halt meg a vírustól - írta az MTI.