Predrag Kon epidemiológus, a szerbiai válságstáb tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy az utóbbi napokban számos olyan szerbiai eseményről kapott információt, ahol fittyet hányva a koronavírus-járványra és a hatályos előírásokra, tömegek szórakoztak - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. Kon Facebook két olyan videófelvételt is látott, amely különböző ünnepségeken készült, és amelyeken gyakorlatilag semmilyen rendelkezést nem tartottak be az ott jelenlévők.

"Láttam egy Smederevóban és egy Vrnjacka Banján készült felvételt. Egy ismert közéleti személyiséget ünnepeltek és semmilyen óvintézkedést nem tartottak be. Kérném az illetékeseket, hogy végezzék a munkájukat" - írta a járványügyi szakember, aki szerint, amikor az orvosok ilyen felvételeket látnak, lelki szemeik előtt azonnal nagy számú koronavírus-fertőzött, illetve lélegeztetőgépen lévő beteg jelenik meg.

"Nem csak az orvosok, hanem azok a szülők is aggódhatnak az ilyen viselkedési formák miatt, akiknek kedden indulnak a gyerekeik iskolába. Még egyszer megkérném az illetékes állami szerveket, intézményeket, felügyelőségeket, hogy végezzék munkájukat" - írta Kon a közösségi oldalán.