Putyin bunkerbe vonult?

Vlagyimir Putyin orosz államfő szóvivője cáfolta azokat a híreket, melyek szerint főnöke bunkerbe vonult volna a koronavírus-járvány elől. Ugyanakkor az óvatosság azért nem árt.
Barabás Júlia, 2020. április 28. kedd, 08:35
Fotó: Reuters

Vlagyimir Putyin orosz államfő nem az a fajta ember, aki egy bunkerben akarná kibekkelni a koronavírus-járványt - idézte Dmitrij Peszkovot elnöki szóvivőt a Moscow Times. Az államfő áprilisban kezdett a Kremltől távol dolgozni, egy héttel azt követően, hogy meglátogatott egy kórházat, amelynek vezető orvosa megfertőződött a vírussal Putyin látogatása után.

Mindig sok pletyka kering az ország első emberéről az emberek között, amelyeknek a legtöbbször semmi közük a valósághoz - jelentette ki Peszkov az Argumentyi i Fakti hetilapnak adott interjújában, amikor arról kérdezték, hogy főnöke tényleg valamiféle bunkerben rejtőzködik-e? Az elnök Novo-Ogarjovóban lévő rezidenciáján tartózkodik - árulta el a szóvivő.

Napi munkáját rendesen elvégzi, tárgyalásait azonban főként videókonferenciákkal bonyolítja le. Ha valaki személyesen akar találkozni vele - például kormányának miniszterei vagy bankárok -, akkor előbb letesztelik a koronavírusra, csak ezt követően juthat az elnök színe elé. Az orosz fogyasztóvédelmi szervezet szerint egyébként az országban hárommillió koronavírus-tesztet bonyolítottak le néhány hét alatt.

HOZZÁSZÓLÁSOK