Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az új finanszírozás kiegészíti az uniós polgári védelmi mechanizmuson keresztül már rendelkezésre álló támogatást, valamint a közös uniós veszélyhelyzet-reagálási tartalék, az úgynevezett rescEU keretében már eljuttatott vagy még rendelkezésre álló védőeszköz-szállítmányokat - közölte az MTI szerint Janez Lenarcic.

A rendelkezésre álló 220 millió euró felhasználható az egészségügyi termékek eljuttatására oda, ahol a legnagyobb szükség van rájuk - írja az Európai Bizottság közleményében. Hozzájárul a betegek átadásához az uniós tagállamok között vagy uniós tagállamokból szomszédos országokba, ha fennáll a veszélye annak, hogy az egészségügyi szolgáltatások túlterhelődnek. Segíti az egészségügyi személyzet és a mobil orvoscsoportok szállítását uniós tagállamok között és a szomszédos országokból az unióba, hogy segítséget nyújthassanak ott, ahol a legnagyobb szükség van az orvosi ellátásra.

Az Európai Bizottság június 17-én ismertette a tagállamokkal a mobilitási csomag keretében nyújtott finanszírozás igénylésére vonatkozó eljárást és feltételeket. A tagállamok mostantól benyújthatják kérelmüket az Európai Bizottsághoz.

A 2,7 milliárd eurós költségvetésű Szükséghelyzeti Támogatási Eszközt április 16-án hozták létre. Olyan fellépéseket céloz, amelyek esetében az uniós szintű közös erőfeszítések a legeredményesebben járulhatnak hozzá a koronavírus-járvány megfékezésére irányuló intézkedések fokozatos megszüntetését célzó közös európai ütemterv végrehajtásához.