A koronvírus-járvány szóló legfrissebb - magyar idő szerint kedd reggel közzétett adatok szerint több mint 380 ezer fertőzöttet tartanak nyilván szerte a világon.

A betegségben eddig 16 557 ember vesztette életét. A gyógyultak száma pedig meghaladja a 100 ezret, egész pontosan 101  794 ember van túl a betegségen - derül ki az MTI összefoglalójából, amely az amerikai John Hopkins Egyetem adatait idézi. A diagnosztizált esetek számánál figyelembe kell venni, hogy ennél több fertőzött lehet, ugyanis vannak országok, ahol korlátozottak a tesztelési lehetőségek, emellett a nyilvátartási feltételek is eltérhetnek egymástól.

Magyarországon a kedd reggel ismert - a koronavirus.gov.hu hivatalos kormányzati portálon publikált - adatok szerint 187 fertőzött volt Magyarországon. Nyolc ember hunyt el a betegség következtében. A gyógyultak száma 21, karanténban pedig 92 ember tartózkodik a hivatalos statisztika szerint, amelyből kiderül az is, hogy összesen 6113 koronavírus-tesztre került sor eddig Magyarországon.