Afrikai országok adósságának eltörlését szorgalmazza az Európai Tanács elnöke

Az uniós tagállamoknak fontolóra kell venniük az afrikai államok adósságainak eltörlését, hogy enyhítsék koronavírus-járvány okozta gazdasági válságot a kontinensen - nyilatkozta Charles Michel, az Európai Tanács elnöke.
Rácz Gergő, 2020. április 28. kedd, 22:15
Fotó: AFP

A Száhel övezet G5 országainak (Mali, Niger, Burkina Faso, Mauritania és Csád) vezetőivel folytatott videokonferencia utáni sajtótájékoztatón hangsúlyozta:  "Fontos hogy nemzetközi összefogás alakuljon ki, és együtt segítsük az afrikai kontinenst a járvánnyal folytatott küzdelmében" - mondta Michel az MTI beszámolója szerint.

A Nemzetközi Valutaalap már április közepén azonnali adósságkönnyítést hagyott jóvá fél évre szólóan a legkevésbé fejlett államok közé tartozó 25 országnak a világjárvány következményeinek enyhítésére.

Az Európai Bizottság szerdán 194 millió euró további támogatást jelentett be a Száhel övezet országainak, hogy megerősítse a régió biztonság és védelmi politikáját, az emberi jogok tiszteletben tartását, valamint a térség alapvető infrastruktúrait.

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője úgy nyilatkozott, hogy az övezetben folyamatosan romlik a humanitárius és biztonsági helyzet, amiről a járvány okozta válság ellenére sem szabad megfeledkezni.
Mivel a térségben nagy terrorfenyegettség, a régió stabilizálása stratégiai prioritást jelent az unió és tagállamok számára is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2020.04.28 23:42

Ja Olaszország meg menjen csődbe, idióta.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html