Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Trump közölte: az FDA arra adta meg az engedélyt, hogy az orvosok sürgős esetekben és súlyos betegeket kezelhessenek Remdesivirrel - írja az MTI.

Daniel O'Day rögtön másfélmillió ampullát ajánlott fel a szövetségi kormányzatnak, illetve a kórházaknak.

Stephen Hahn úgy fogalmazott: a Remdesivir ugyan kísérleti vírusellenes gyógyszer, de több az előnye, mint  mellékhatásai hátránya, ezért döntöttek a bevezetés engedélyezéséről, de csakis kórházi alkalmazásra. Hahn jelentős klinikai eredménynek minősítette a szer kifejlesztését.

Mike Pence alelnök közölte: a másfélmillió ampulla Remdesivirt hétfőn kezdik szétosztani a kórházak között. A gyógyszert intravénás injekcióban, tíz napon keresztül naponta adják be a betegeknek. Az eddigi klinikai kísérletek tanúsága szerint legalább négy nappal megrövidíti a betegség lefolyását.

Donald Trump a jelenlévő újságíróknak azt mondta: reményei szerint százezer alatt lesz a járvány halálos áldozatainak száma.

Az Egyesült Államokban - a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint - péntekig 1 millió 100 ezernél is több fertőzöttet diagnosztizáltak, és a járvány több mint 65 ezer halálos áldozatot követelt, ugyanakkor már 161 ezren meggyógyultak a Covid-19-ből.