Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ezek szerint a téli szünet utáni távoktatást egy héttel meghosszabbítják Ausztriában, a gyerekek csak akkor mehetnek be az iskolába, ha ez kifejezetten szükséges, például dolgozatot írni, illetve ha a szülők nem tudják otthon megoldani a felügyeletet.

Január 25-étől visszatérnek a tantermi oktatásra, de csak a koronavírussal összefüggésben hozott védelmi intézkedések szigorú betartása mellett. "Ahol csak lehetséges, bontott csoportokban kezdődik majd a tanítás, hogy a kötelező védőtávolságot garantálni lehessen" - magyarázta a miniszter. Az alsó tagozatok kivételével mindenütt kötelező lesz a maszkviselés.

A tárcavezető kitért a korábban már bejelentett önkéntes tesztelési lehetőségre, melyet hetente egyszer kívánnak biztosítani az iskolákban. A fiatalabb gyermekeket a szülők tesztelhetik majd otthon, a nagyobbakon az iskolában végzik el a vizsgálatot, amelynek eredménye 15 percen belül látható.

"Bizonyára lesznek szülők, akik ehhez nem járulnak majd hozzá - mondta Fassmann. Mégis ez egy lehetőség arra, hogy ne csak újranyithassuk, hanem képesek legyünk nyitva is tartani az iskolákat" - tette hozzá a miniszter.