Koronavírus: Ausztria tovább szigorít

A koronavírus-fertőzések meredek emelkedése miatt Ausztria tovább szigorít. A héten életbe lépett korlátozásokon túl hétfőtől, szeptember 21-től újabb szigorításokról döntött az osztrák kormány - számolt be a Euronews.
Domokos László, 2020. szeptember 18. péntek, 07:41
Fotó: Getty Images

Csökkenteni kell a társadalmi érintkezéset - mondta Sebastian Kurz kancellár. Emiatt 10 főben korlátozzák a zárt térben tartott értekezleteket, ünnepségeket, magánrendezvényeket - azaz minden beltéri eseményen legfeljebb 10 ember tartózkodhat egy helyiségben. Kültéri rendezvények estében 100 fő a létszámhatár.

Nemcsak az egészségügyi következmények csillapítása, hanem a gazdaság és a munkaerőpiac megvédése is cél. Ezt most meg kell tennünk, hogy megelőzzünk egy második lezárást - tette hozzá a politikus a portál beszámolója szerint.

A létszámkorlátozás alól egyedül a temetési szertartások mentesülnek, de az esküvők nem.

A hatóságok ugyanakkor nem fogják magánlakások rendezvényeit nyomon követni, nem sértenek alapjogokat. Bíznak a lakosság felelősségteljes magatartásában.

Ausztriában is gyorsan romlanak a járványadatok. Az aktív koronavírus-fertőzöttek száma már meghaladja a 7 ezret. (Az alig nagyobb lélekszámú Magyarországon 10 280 fő volt a csütörtöki adat.)

HOZZÁSZÓLÁSOK