A szerbiai polgári légi forgalmi igazgatóság nem adott engedélyt a Montenegro Airlines repülőinek, hogy leszálljanak belgrádi Nikola Tesla repülőtéren - írta a vajdasági Szabad Magyar Szó. Montenegró a koronavírus-járvány lecsengése után megnyitotta határait a külföldiek előtt, de szerbiai állampolgárok egyelőre nem léphetnek be az országba.

Ivica Dacic szerb külügyminiszter ezt nevetségesnek nevezte, Ana Brnabic kormányfő pedig azt mondta, hogy a szerb kormány nem tesz semmiféle ellenintézkedést a szomszédos országgal szemben. Most mégis úgy tűnik, hogy van ellenintézkedés, ugyanis a Montenegro Airlines repülőgépei nem szállhatnak le a szerb fővárosban.

A légitársaság kedden 105 egyetemistát szállított Belgrádba, ez a gép még engedélyt kapott a Nikola Tesla repülőtéren való landolásra, de a továbbiakban nem repülhetnek Szerbiába. A légi forgalmi igazgatóság a döntés meghozatalakor a reciprocitás elvére hivatkozott. Mivel Podgorica nem engedélyezi szerb állampolgárok belépését Montenegróba, így az Air Serbia sem szállíthat ide utasokat.