Ismét ütik egymást a Balkánon

Montenegró és Szerbia a régi rossz szomszédságra emlékeztető adok-kapokba kezdett egymással, amelyeknek eredményeként, ahogy az lenni szokott a régióban, mindketten rosszul járnak.
Barabás Júlia, 2020. május 27. szerda, 12:08
Fotó: Napi.hu

A szerbiai polgári légi forgalmi igazgatóság nem adott engedélyt a Montenegro Airlines repülőinek, hogy leszálljanak belgrádi Nikola Tesla repülőtéren - írta a vajdasági Szabad Magyar Szó. Montenegró a koronavírus-járvány lecsengése után megnyitotta határait a külföldiek előtt, de szerbiai állampolgárok egyelőre nem léphetnek be az országba.

Ivica Dacic szerb külügyminiszter ezt nevetségesnek nevezte, Ana Brnabic kormányfő pedig azt mondta, hogy a szerb kormány nem tesz semmiféle ellenintézkedést a szomszédos országgal szemben. Most mégis úgy tűnik, hogy van ellenintézkedés, ugyanis a Montenegro Airlines repülőgépei nem szállhatnak le a szerb fővárosban.

A légitársaság kedden 105 egyetemistát szállított Belgrádba, ez a gép még engedélyt kapott a Nikola Tesla repülőtéren való landolásra, de a továbbiakban nem repülhetnek Szerbiába. A légi forgalmi igazgatóság a döntés meghozatalakor a reciprocitás elvére hivatkozott. Mivel Podgorica nem engedélyezi szerb állampolgárok belépését Montenegróba, így az Air Serbia sem szállíthat ide utasokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.05.27 13:39

Nem Fék Nyúz, hanem beszarás!
Matovi? tegnap összekeverte a magyar zászlót a tádzsikkal, és most elmondta, hogy miért
Matovi? tegnap Berényi Józseffel találkozott, amit egy facebookos posztban is megörökítettek.
A posztban a magyar zászló helyett véletlenül Tadzsikisztán zászlaját osztotta meg, ma reggel pedig újabb posztban magyarázta meg a tévedését.
cikk: https://ujszo.com/kozelet/matovic-tegnap-osszekeverte-a-magyar-zaszlot-a-tadzsikkal-es-most-elmondta-hogy-miert
-----------
Nem elég, hogy állandóan bukarestezik Budapestet, most tűznek rá Tadzsik lobogót.
A kipcsak nép így tart Trianon100 felé. Csoda, hogy még nem szúrtuk tökön magunkat. :-))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.05.27 12:37

Akár a Magyar-Román örökrangadó. Mindig szeretni fogjuk egymást.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html