Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Le Soir című francia nyelvű napilapnak nyilatkozó Yves Van Laethem víruskutató, a belga kormány szakértő szóvivője szerint a halálos áldozatok napi száma folyamatosan csökken, így "végre megvillant a fény az alagút végén". Úgy vélte, hogy a tömeges elhalálozások időszakának vége.

Belgiumban 9663-an haltak meg a Covid -19 betegségben, ami kimagaslóan magas aránynak mondható egy 11,5 millió lakost számláló országban. Yves Van Laethem ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: a belga kormány arra törekedett, hogy a lehető legőszintébben kommunikálja az adatokat, mivel a lakosságnak tudnia kellett, hogy mekkora veszéllyel néz szembe.

"A számadatok átláthatósága része volt a járványkezelési stratégiánknak. Mindenkinek meg kellett tudnia, milyen kemény ellenséggel harcolunk" - jelentette ki az MTI szerint.

Belgiumban az elmúlt 24 óra leforgása alatt négyen veszették életüket a járvány miatt, és 55 új fertőzöttet rögzített a közegészségügyi szolgálat - derül ki a kedd délután közzétett adatokból.

A szomszédos Hollandiában, miután három egymást követő napon enyhén emelkedett, kedden újra csökkent az intenzív ápolásban részesülők száma. Jelenleg 78 beteg fekszik életveszélyes állapotban a holland kórházakban.

Ernst Kuipers, a hollandiai ápolószövetség elnöke a helyi sajtónak adott nyilatkozatában elmondta: az intenzív részlegen ápoltak számának csökkenése egyértelműen azt mutatja, hogy egyre kevesebb ember fertőződik meg koronavírussal. Azt is hozzátette, hogy az intenzív ellátási rendszerben már elég kapacitás áll rendelkezésre több beteg ápolására is.

Az országban június eleje óta 112 800 tesztet hajtottak végre, amelyeknek eddig 1,7 százaléka volt pozitív. Hétfőről keddre 135 új fertőzöttet azonosítottak, és öt ember halt bele a Covid-19 betegségbe.

Luxemburgban a legfrissebb statisztikák szerint további három ember fertőződött meg, halálesetről hetek óta nem jelentettek a valamivel több mint félmillió lakost számláló nagyhercegségből.