Sok lengyel bevallotta: a tiltás ellenére vendéglőbe menne

Lengyelországban szövetségesre találtak azok a vendéglátósok, akik kockáztatva a magas hatósági bírságot a nyitvatartási korlátozás ellenére kinyitnak. Nem a kormány állt melléjük.
Barabás Júlia, 2021. február 15. hétfő, 06:39
Fotó: Pixabay

Annak dacára, hogy a koronavírus-járvány miatti szigorításokat tovább enyhítette a lengyel kormány, az éttermek és az edzőtermek továbbra is zárva maradnak. Így számos vendéglő tulajdonosa kénytelen tovább is a magas hatósági bírságot kockáztatva kinyitni az éttermét.

Egy felmérésből kiderült, hogy legalább vendégekben nem lesz hiány, ugyanis nem csak a tulajdonosoknak van elegük a zárva tartásból, de a közönségnek is - írta a Business Insider Polska.

A közvélemény-kutatásban megkérdezettek csaknem fele a tiltás ellenére igénybe venné a kinyitott gasztronómiai helyek szolgáltatásait. A megkérdezettek 47 százaléka kortól és nemtől függetlenül így gondolja, miközben a válaszadók 31,2 százaléka nem szegné meg a korlátozásokat, 31,8 százalékuknak pedig nincs e kérdésben véleménye.

A nagyvárosi fiatalok a leglelkesebbek a lehetséges nyitást illetően, és meglepő módon, ha nem is sokkal, de többen vannak a nők az igent mondók között, mint az erősebb nem képviselői. A kor növekedésével csökken az igény az illegális szórakozásra, amin nem lehet csodálkozni. A vendéglátó helyek legalább február 28-ig zárva maradnak - a kormány szándéka szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mpapa, 2021.02.15 11:57

Igaz a mondás. Sok lúd disznót győz
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html