Koronavírus: biztató hírek Nagy-Britanniából

A szerdán ismertetett legújabb statisztika szerint tovább csökkent az új típusú koronavírus okozta nagy-britanniai halálesetek és az újonnan kiszűrt fertőzések napi száma.
K. Kiss Gergely, 2020. április 15. szerda, 18:13
Fotó: Pixabay

Az egészségügyi minisztérium szerda délutáni bejelentése szerint az elmúlt 24 órában 761 halálesetről érkezett bejelentés a hatóságokhoz. Az egy nappal korábbi tájékoztatásban 778 haláleset szerepelt - írja az MTI.

A nagy-britanniai adatok rendszeres közlésének kezdete óta az egy napon belüli halálesetek eddigi legmagasabb száma 980 volt; ezt múlt csütörtökön mérték.

A brit egészségügyi minisztérium szerda délutáni tájékoztatása szerint Nagy-Britanniában eddig 12 868-an haltak meg a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19 betegségben.

Stephen Powis, a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) angliai orvosigazgatója nemrégiben kijelentette: ha a nagy-britanniai járvány halálos áldozatainak számát sikerül 20 ezer alatt tartani, az nagyon jó eredmény lenne.

A szerdai tájékoztatás szerint a szűréssel újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma egy nap alatt 4605-tel emelkedett.
Egy nappal korábban 5252 új fertőzésről számoltak be a brit hatóságok.

Nagy-Britanniában szerdáig 313 769 embert vetettek alá szűrővizsgálatnak és közülük 98 476-ról állapították meg, hogy megfertőződtek az új koronavírussal. A brit kormány célkitűzése az, hogy a hónap végéig 100 ezerre emelkedjen a naponta elvégzett koronavírustesztek száma.

HOZZÁSZÓLÁSOK