Nehéz helyzetbe kerültek a bűnözők is

Drasztikusan csökkent a bűncselekmények száma az egész országban, de különösen Budapesten a koronavírus-járvány kitörését követő veszélyhelyzeti korlátozások bevezetése óta - írja az Mfor.hu.
Komócsin Sándor, 2020. május 4. hétfő, 08:19
Fotó: Shutterstock

A lopásból, betörésből, egyéb bűncselekményből élők azzal szembesültek a veszélyhelyzet kihirdetése óta, hogy elfogytak az üresen álló, tehát kifosztható lakások, a plázák, zsúfolt közterületek kiürülésével az értéktárgyaiktól megszabadítható járókelők, de még a gépjárműlopás is nehéz lett, mert a tulajdonosok otthon maradásával sokkal több szem figyeli a parkolóban álló gépjárművek körül sündörgőket - írja az Mfor a police.hu-n megjelent statisztikai adatokra alapozva.

Ha az összes bűncselekményt nézzük - ideértve egyebek mellett a lopásokat, rablásokat, gépjárművek feltörését - akkor azt kapjuk, hogy míg február 3. és március 3. között összesen 13 948 bűncselekmény került be a rendőrség nyilvántartásába, addig március 4. és április 3. között (ennél frissebb adat nincs) 9808. Ez 42 százalékos visszaesés.

Budapesten még meredekebb az esetszám zuhanása: 5377-ről 3718-ra, ami több mint 44 százalékos csökkenésnek felel meg. Míg Budapesten a február eleji-márciusi eleji időszakra 100 lakásbetörést tüntet fel a térkép, addig március és április eleje között 56-ot. A lopások száma a fővárosban 711 esetről 436-ra csökkent ugyanebben az időszakban. S míg a tél vége felé 192 autót törtek fel a fővárosban, addig a tavasz elején, a koronavírus megjelenése után 108 autó jutott hasonló sorsa. A lopások száma a Dunántúlon 376-ról 256-ra csökkent, a keleti országrészben pedig 705-ről 578-ra - írja az mfor.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zsaba, 2020.05.05 01:44

Az "elit" rablógyilkos maffiózó banditák viszont jobb helyzetbe kerültek, mivel a törvényi és jogi változások miatt, még szabadabban és könnyebben tudják rabolni fosztogatni az országot és népet... igen, a náci hazaáruló szarbángeci maffiára gondolok...!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antal100, 2020.05.04 08:55

A betörők, zsebmetszők ( stb.) kéréssel fordulnak a kormányhoz, mivel bevételeik drasztikusan lecsökkentek a vírushelyzet miatt, sok családnak a megélhetése került veszélybe
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html