Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az elmúlt 24 órában 307 930 új koronavírus-esetet regisztráltak, ami egyben rekordot is jelent az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek esetében - írja a BBC.

A megbetegedésre 5500 haláleset vezethető vissza, így a járvány kitörése óta 917 417 életet követelt a koronavírus. a világon.

A fertőzések legnagyobb mértékű növekedését Indiából, az Egyesült Államokból és Brazíliában jelentették. A járvány kitörése óta világszerte több mint 28 millió igazolt fertőzöttől lehet tudni, amelynek fele az amerikai kontinensen található.

Az új esetek korábbi egynapos rekordja szeptember 6-án volt, amikor a WHO 306 857 új fertőzésről számolt be.

India 94 372 új megerősített esetet jelentett vasárnap, az Egyesült Államokban 45 523, Brazíliában 43 718 fertőzöttet regisztráltak. Egyetlen nap alatt több mint ezer halálesetet történt az Egyesült Államokban és Indiában, míg Brazília 874 ember vesztette életét a Covid-19 okozta megbetegedésben.

Európában is romlik a helyzet, a legfertőzöttebb területeken újra korlátozásokat vezettek be és ismételten a maszkviselésre és a távolságtartásra szólítják fel az embereket.

Izrael pedig ismételten lezárta az egész országot, a szigorú szabályozásokat pénteken léptették életbe és legalább három héten át érvényben lesznek. Izraelben több mint 153 ezer igazolt eset van, a halálos áldozatok száma eddig 1108 volt a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.