Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) álláspontja, hogy a megfelelő stratégiát, helyi cselekvési tervet mindig a világszervezett adott tagállamának kell meghatároznia a helyi körülmények függvényében. Persze úgy, hogy a figyelembe vegyék, milyen intézkedéscsomagot ajánl a WHO - mondta a 168 Órának Jakab Zsuzsanna, az egészségügyi világszervezet főigazgató-helyettese

A WHO változatlanul a tesztelést ajánlja, elkerülhetetlennek tartja a kontaktok felkutatását, az izolációt, a karantént. És persze az ismert viselkedési szabályok betartását. Úgy kell készülnünk, hogy ez a vírus alighanem tartósan velünk marad, amíg nem találjuk meg a tömeges előállításra alkalmas vakcinát vagy a kezelés hatékony gyógyszereit - folytatta Jakab Zsuzsanna.

"A vírus jelen lesz, amíg az emberek többsége valahogyan nem szerez védettséget, azaz legalább egy évre be kell rendezkednünk arra, hogy fegyelmezetten betartjuk az elővigyázatossági intézkedéseket. Mert tudjuk, hogy azok igenis működnek, és nagyon sok ember életét megmentheti, ha követjük őket."

A WHO reméli, hogy az év végére, a jövő év elejére világossá válik, melyek azok a biztonságos és hatékony vakcinák, amelyeknek a sorozatgyártását érdemes támogatni, amelyekkel megkezdődhet a tömeges oltás. A diagnosztikai anyagok közül több termék felkerült a WHO sürgősségi listájára: a legtöbb PCR-alapú, de van elfogadott, új, antigénalapú gyorsteszt, és további öt értékelése folyamatban van. Az antigénalapú tesztek olcsóbbak lesznek és felhasználóbarát technológiára épülnek.