Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Egyesült Államok április közepén függesztette fel az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) nyújtott támogatást, Donald Trump elnök most még tovább menne.

Az MTI szerint a szervezetnek folyósított hozzájárulás korlátlan időre szóló felfüggesztésével és az Egyesült Államok tagságának átgondolásával fenyegetett az éjszaka publikált Twitter-üzenetében. Az elnök a mikroblogján közzétette azt a háromoldalas levelet, amelyet a Fehér Ház fejlécével Tedrosz Adhanom Gebrejeszusznak, a WHO igazgatójának címzett. "A levél önmagáért beszél" - tette hozzá.

Trump többek között utalt arra, hogy szerinte a kínai kormányzat járványógyi tájékoztatása késedelmes és hiányos volt. emellett az amerikai álláspont szerint Hszi Csin-ping kínai elnök mikor és hogyan gyakorolt nyomást a WHO vezetőségére.Donald Trump a levélben leszögezte, hogy ha harminc napon belül a WHO nem mutat fel érzékelhető változást a munkájában, akkor Washington a hozzájárulása átmeneti felfüggesztését véglegesre változtatja és átgondolja WHO-tagságát is.