Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közlemény szerint az amerikai elnök "egészséges és tünetmentes".

Joe Biden, az Obama-kormányzat volt alelnöke, a demokraták mostani elnökjelöltje csütörtökön jelezte, hogy szívesen megosztaná a korábbi járványok során szerzett tapasztalatait Donald Trumppal. Biden a villájából közvetített videós sajtókonferencián úgy fogalmazott: "kicsit másként ugyan, de mi is átestünk ezen, és remélem, néhány leckét megszívlelhetnek abból, amit mi jól csináltunk, és abból is, amit talán rosszul tettünk". Nem azért akar Trumppal beszélni, hogy kritikát fogalmazzon meg, hanem hogy közölje vele, "én erről így gondolkodom, ezt így kellene csinálnotok".

Joe Biden alelnöksége idején ebolajárvány pusztított, de nem az Egyesült Államokban, hanem Afrikában. Az Egyesült Államokban nem fordult elő ebolafertőzés.

Donald Trump a Fehér Házban tartott szokásos napi sajtókonferencián reagált Biden felvetésére. "Őszintén szólva nem ismerem őt nagyon jól, de azt gondolom, hogy valószínűleg rendes ember. Ha hívni akar, természetesen válaszolok a hívásra. Ezt megmondhatják neki!" - fogalmazott az elnök az MTI beszámolója szerint.

Ezzel párhuzamosan az amerikai elnök hat vállalatot kötelezett lélegeztetőgépek gyártására a védelmi termelési törvény értelmében. Az új rendeletet értelmében kötelezően lélegeztetőgépeket kell gyártania a General Electric, a Hill-Rom Holdings, a Medtronic, a ResMed, a Philips és a Vyaire Medical cégeknek. Ezek a vállalatok eddig is gyártottak egészségügyi berendezéseket, köztük lélegeztetőket is.

Trump egyúttal felhatalmazta Alex Azart, az egészségügyi tárca irányítóját, hogy egyeztesse az érintett vállalatokkal a termelésre vonatkozó részleteket, köztük például a gyártáshoz szükséges alapanyagok biztosítását.

Az Egyesült Államok valamennyi tagállamában hiány van lélegeztetőgépekből és berendezésekből, miközben az országban is terjed a koronavírus-fertőzés.

Sajtóértesülések szerint a Fehér Házban Jared Kushner, az elnök veje és tanácsadója vette át a gyakorlati irányítást az Országos Katasztrófaelhárítási Hivatal (FEMA) hatáskörébe tartozó intézkedések összehangolására. Ez magában foglalja a vírustesztek alkalmazásának felgyorsítását, a szükséges orvosi eszközök gyártásának bővítését és a szükséges eszközök leszállításának megszervezését.