Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A miniszter távozását Ludovic Orban kormányfő jelentette be, Costache "személyes és szakmai okokra" hivatkozva jelentette be távozását. A román média tudni véli, hogy Costachét valójában a kormányfő mondatta le meggondolatlan nyilatkozatai és a váláság kezelésében megmutatkozott hiányosságok miatt.

A bukaresti kormány a közegészségügyi intézetek megerősítésére és a járványügyi értekezletek gyorsítására összpontosít a továbbiakban - közölte az MTI szerint a miniszterelnök, aki az operatív törzs munkájában eddig is aktívan részt vevő Nelu Tataru egészségügyi államtitkárt javasolja a megüresedő posztra a köztársasági elnöknek kinevezni.

A romániai Főtér portál azt írta, hogy a távozó egészségügyi miniszter egy nappal korábban tett egy felelőtlen kijelentést: azt ígérte, hogy Bukarest teljes lakosságát, később pedig a nagyvárosokét is tesztelni fogják koronavírusra, mégpedig úgy, hogy házról házra járva felkeresik az embereket és mintát vesznek tőlük, holott - és a felvetést követő kommentárok is erre figyelmeztettek - erre a feladatra nincs jelenleg emberi erőforrása az országnak. A romániai Adevarul lap azt is tudni véli politikai forrásból, hogy Victor Costache a tesztelésre vonatkozó kijelentéséről előzetesen nem egyeztetett Ludovic Orban kormányfővel.