Koronavírus: több ezer kamionos vár tesztelésre Dovernél

December 25-e kora délután még mindig mintegy 4000 kamionos várakozott Dover mellett, mivel a francia kormány rendelkezése értelmében nem kelhetnek át a csatornán negatív teszt nélkül. A brit kormány további 800 katonát küldött, hogy segítsék a tesztelést - írta a Guardian nyomán a Telex.
Szepesi Anita, 2020. december 25. péntek, 19:10
Fotó: Getty Images - Képünk illusztráció.

Az új koronavírus-mutáció megjelenése után több ország, köztük Magyarország is bejelentette, hogy nem fogadnak repülőket és vonatokat Nagy-Britanniából. Franciaország vasárnap éjféltől 48 órára felfüggesztette a Nagy-Britanniából érkező teljes forgalmat, beleértve az áruk közúti, légi, tengeri vagy vasúti szállítását is - idézi fel az előzményeket a portál.

Dover és a vele szemközti Calais kompkikötője között a karácsonyi áruszállítási csúcsidőszakban naponta átlagosan tízezer kamion kel át, így a lezárások azonnal után több ezer kamionból álló sor torlódott fel az autópályán. A járműveket később átterelték Kent repterére, hogy ott várják ki a tesztelést. Rengeteg magyar sofőr is sorban áll, a szentestét a kamionjaik fülkéjében töltötték.

A brit kormány élelmiszerrel megpakolt vonatokat küldött a várakozók ellátására, a csomagok szétosztását az Üdvhadsereg segíti.

HOZZÁSZÓLÁSOK