Kiderült, mikor fertőz legjobban a koronavírus

A tünetmentesek terjesztik a leginkább a járványt, az amerikai járványvédelmi központ (CDC) ezért az arcmaszk viselését javasolja mindenkinek friss útmutatójában. A CDC kutatása szerint a fertőzőképesség a fertőzés utáni ötödik napon tetőzik - idézi a hírt az Euronews.
Szepesi Anita, 2020. november 22. vasárnap, 10:49
Fotó: Getty Images

"A SARS-CoV-2 fertőzések nagy részét tünetmentesek terjesztik, a fertőzés több mint 50 százaléka olyan emberektől származik, akiknél nem jelentkeznek tünetek" - írja az amerikai kormányzati hivatal honlapján, ahol tudományos magyarázattal szolgál, miként teszi ellenőrizhetővé a járvány terjedését a maszk helyes viselése a portál szemléje szerint.

A CDC kutatása szerint a vírust továbbító emberek 24 százalékánál nem jelentkeznek tünetek, 35 százalékánál pedig tünet előtti állapotot észleltek. A vírushordozók 41 százalékánál tapasztaltak jellegzetes tüneteket.

A fertőzőképesség a kutatás szerint a fertőzés utáni ötödik napon tetőzik.

Az útmutató hangsúlyozza, a maszk meggátolhatja a fertőzést.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

egyvilag, 2020.11.25 18:47

A járványhelyzetről, meg amik közben itthon történtek:

http://egyvilag.hu/index.shtml#jarvany
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tretyakov, 2020.11.22 15:11

És ez igaz számtalan más , légútii kórokozóra is. Tehát a következö elérendö evolúciós cél-arcmaszkkal születni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html