Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt 24 órában 7143 új fertőzést azonosítottak szűrővizsgálatokkal. A keddi adatok alapján a naponta újonnan kiszűrt esetek számának heti mozgó átlaga 6087.

Áprilisban, a nagy-britanniai koronavírus-járvány tavaszi tetőzése idején 6500 körüli új fertőzést szűrtek ki naponta. A minisztérium szakértői azonban hangsúlyozzák, hogy az akkori tesztelési kapacitás a jelenleginek a töredéke volt: akkoriban 15-20 ezer napi koronavírustesztre volt lehetőség, főleg a kórházakban, a jelenleg naponta elvégzett szűrések száma viszont közelít a 300 ezerhez, és nagy többségüket a kórházakon kívül, közösségekben végzik el.

Az általános egészségtani tanulmányokra és a trópusi betegségek orvoslására szakosodott neves londoni kutatóegyetem - London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM) - szakértőinek becslése szerint az áprilisi tetőzés idején az új koronavírus-fertőzések száma valójában napi 100 ezer felett járt Nagy-Britanniában, a jelenleg kimutatott napi fertőződési szám viszont sokkal közelebb jár a valós helyzethez.

A kedd esti ismertetés szerint az előző egy napban 71-en haltak meg a koronavírus-fertőzés okozta Covid-19 betegségben. Ez június 26. óta a legmagasabb napi halálozási szám, áprilisban azonban voltak olyan időszakok, amikor naponta 1200-nál több halálos áldozata volt a brit koronavírus-járványnak.

Nagy-Britanniában eddig 20,5 millió koronavírustesztet végeztek; kedd estig ezek közül 446 156-nak az eredménye lett pozitív. A halálos áldozatok száma 42 072.

Az egészségügyi minisztérium keddi ismertetése szerint a koronavírus-betegség miatt naponta újonnan kórházba szállított páciensek száma az elmúlt hét nap mozgó átlagában számolva 342. A kimutatás szerint ez a szám áprilisban meghaladta a háromezret.