Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A dél-koreai közegészségügyi és járványügyi központ tájékoztatása szerint keddig 277 olyan páciens volt az országban, aki korábban koronavírusos volt, már meggyógyult, de újratesztelték, és ismét pozitív eredményt mutatott a szűrés. A dél-koreai járványügyi központi klinikai bizottsága azonban közleményt adott ki, miszerint már nincs élő vírus ezeknek az embereknek a szervezetében - írja a hvg.hu az MTI-re hivatkozva.

Ezzel a portál beszámolója szerint a bizottság is cáfolja azt a korábban felmerült állítást, hogy a vírus újra aktívvá válhat, és fertőző lehet a meggyógyult szervezetben. Az újabb teszt csak vírusmaradványokat mutat ki - állítja a bizottság.

Dél-Koreában most általánosan a PCR-tesztet használják a SARS-CoV-2 kimutatására, amely a vírus genetikai kódját tartalmazó ribonukleinsavat (RNS) érzékeli a páciensekből vett mintákban. Ez a teszt olyan érzékeny, hogy a legapróbb RNS-darabokat is megtalálja a sejtekben jóval azután, hogy a beteg meggyógyult, és a vírus már nem aktív. A SARS-CoV-2 vírus gyakorlatilag nem is tud újra aktiválódni, erre csak olyan vírus képes, amely krónikus fertőzést okoz, mint például a HIV vagy a Hepatitis B.