Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Megerősítették, hogy a koronavírus fertőzött meg egy beteget Horvátországban. Az illetőt már karantén alá vonták a zágrábi Fertőző Betegségek Klinikáján - derül ki a horvát hírportál, az Index.hr tudósításából.

"Ma 11:30-kor megkaptuk az eredményeket egy horvát állampolgár állapotáról, aki február 19. és 21. között Milánóban tartózkodott." - jelentette be Vili Beros egészségügyi miniszter. Azt is elmondta, hogy egy fiatal férfiról van szó, aki jelenleg jó állapotban van, a vírus egy enyhébb változatával fertőződhetett meg. A tárcavezető közölte, jelenleg további 9 ember van Horvátországban karanténban, mivel nem rég tértek haza Olaszországból, őket egyelőre csak megfigyelek. A fertőzött férfival érintkező embereket jelenleg felkutatják, és elvégzik a szükséges óvintézkedéseket.

Ausztriában is feltűnt a járvány

Azonosították az első két ausztriai koronavírus-fertőzést is kedden - közölte a Reuters Tirol tartomány egészségügyi hatóságának szóvivőjére hivatkozva.

A betegek egyébként olasz állampolgárok, akik Tirol tartományban élnek, és valószínűleg az olasz Lombardia régióba tett kirándulás során fertőződtek meg.

Az ORF szerint a két 24 éves fiatal magától jelentkezett az osztrák hatóságoknál, hogy gyanújuk szerint megfertőzödtek a betegséggel. Enyhe lázuk volt és jelenleg egy innsbrucki kórházban elszigetelten kezelik őket.

Szlovákiában is kórházba került egy nő

Koronavírus-fertőzés gyanúja miatt szállítottak a nagyszombati kórházba egy nőt hétfő délután. A nőt izolálták a fertőző betegségek részlegén - írja az Új Szó.

Eddig összesen 48 mintát vételeztek a koronavírussal összefüggésben Szlovákiában, a tesztek eredménye minden esetben negatív volt a Covid-19 jelzésű vírusra.

Már egy magyar fertőzött is van

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfő délután bejelentette, hogy a Japánban korábban vesztegzár alá helyezett Diamond Princess luxushajón dolgozó egyik magyar állampolgár tesztje pozitív lett. A tájékoztatás szerint a beteg jól van. Magyarországon ettől még a betegséget nem mutatták ki egyetlen betegből sem.

Olaszországban már hét áldozatot követelt a betegség

Az olasz sajtó beszámolói szerint a koronavírusnak már 7 halálos áldozata van, az országban pedig összesen 231 ember fertőződött meg. 173 esetet regisztráltak Lombardia tartományban - itt van a legtöbb halálos áldozat is, összesen 6 -, valamint 33 embernél azonosították a betegséget Venetóban (Velence tartománya), ahol egy ember hunyt el a szövődmények miatt. Már 18 regisztrált megbetegedésről tudni Emilia Romagna, háromról Piedmont és Lazio, valamint egyről Dél-Tirol tartományokból.