Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ismét több százezer embert fertőzött meg a koronavírus az amerikai Johns Hopkins Egyetem magyar idő szerint szerda reggel 6 óra után közzétett adatsora szerint. Az előző naphoz képest lassulást mutat a járvány terjedése, mert kevesebb új fertőzöttet találtak világszerte a hatóságok.

Sokan kilábaltak a betegségből

A fertőzöttek száma meghaladja a 43,9 milliót, vagyis a kedd reggeli helyzethez képest további 423 ezer ember kapta el a vírust, szemben az egy nappal korábbi közel félmilliós növekedéssel.

A gyógyultak száma nagyon jelentősen, több mint 531 ezerrel 29,73 millióra nőtt, ez közel duplája az egy nappal korábbi emelkedésnek. Egy nap alatt a vírus okozta betegségben és szövődményeiben életét vesztette 6796 ember, így a járvány halálos áldozatainak száma meghaladja az 1,66 milliót. A Johns Hopkins Egyetem adatainál figyelembe kell venni ugyanakkor azt is, hogy a világ országaiban eltérőek a járványügyi protokollok és a tesztelési kapacitások, ezért a fertőzöttek valós száma eltérhet a publikált számoktól.

A legfertőzöttebb országok

Még mindig az Egyesült Államokban a legsúlyosabb a járványhelyzet: a fertőzöttek száma a 8,8 milliót közelíti. Indiában 7,95 millió fertőzöttről tudnak, Brazíliában pedig több mint 5,4 millióan vannak. Oroszországban több mint 1,5 millió, Franciaországban 1,24 millió, Spanyolországban pedig eddig összese 1,11 millió fertőzöttet regisztráltak.

A Johns Hopkins Egyetem alábbi interaktív térképén az látszik, hogy a világ különböző országiban hol tart a pandémia.