Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány péntek délelőtt jelentős újabb könnyítéscsomagot szavazott meg elsősorban a kiskereskedelem és a szolgáltatások területén, melyek szombat estétől lépnek életbe.

A szabad téren lévő boltok mind kiszolgálhatják az egészségügyi óvintézkedések betartásával vevőiket. Az üzletek bejáratánál fel kell tüntetni, hogy egyszerre hány embert engedhetnek be alapterületük és a pénztárak számának függvényében, és a többi vásárlónak az utcán kell várakoznia egymástól két méteres távolságban.

Munkába állhatnak a fodrászok, a kozmetikusok és a pedikűrösök is a higiéniai szabályok szigorú követésével. A vendéglőkben, cukrászdákban és kávéházakban már nem csak a házhoz szállítás igénybe vételével süthetnek és főzhetnek, hanem helyben is át lehet venni az ételeket, de az asztalokhoz, pultokhoz továbbra sem lehet leülni.

Sokba kerül, ha valaki nem visel maszkot

A rendőrök már nem csak figyelmeztetnek, hanem azonnal büntetnek is kétszáz sékelre (mintegy 20 000 forintra), ha hétévesnél idősebbek szájmaszk nélkül tartózkodnak nyilvános helyeken. A maszk a szabad területeken csak mások közelében kötelező, de a zárt helyeken mindig. A kormány újabb jelentős segélycsomagról is döntött az üzleti élet szereplői számára, elsősorban a vállalkozók és a vállalkozások megsegítésére. Az ipar és a kereskedelem vezetői a bölcsődék, óvodák és az általános iskolák megnyitását is kérik a kormánytól, hogy a kisgyerekes szülők visszatérhessenek munkahelyeikre, de erről egyelőre nem született döntés.

Izraelben a járvány kitörése óta mintegy tizenötezer embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, de 5685 már kigyógyultak a fertőzésből. A súlyos betegek száma folyamatosan csökken, jelenleg 139, akik közül 107-en vannak lélegeztetőgépen. A halottak száma 193.