Ravasz trükkel kapja el a nyugdíjasokat egy lengyel boltlánc

A portugál tulajdonú Biedronka, Lengyelország legnagyobb áruházlánca rafinált trükköt eszelt ki annak érdekében, hogy az időseknek fenntartott idősávban a cég boltjaiban vásároljanak a nyugdíjasok.
Barabás Júlia, 2020. október 15. csütörtök, 10:47
Fotó: Getty Images

A legnagyobb kereskedelmi áruházlánc Lengyelországban visszatér tavaszi akciójához, a "platinakedvezményhez". Speciális, leszállított árakat kínál azoknak az idős vásárlóknak, akik meghatározott órákban veszik meg a kiszemelt termékeket a cég élelmiszerboltjaiban - tudta meg nem hivatalosan a Business Insider Polska.

A lengyel kormány döntése szerint október 15-től az élelmiszerboltokban, a drogériákban és a patikákban hétköznap 10 és 12 óra között csak 60 év felettieket szolgálhatnak ki. Ez azt jelenti, hogy mások is vásárolhatnak, és az idősebbek szeretik ennél korábban letudni a bevásárlást. Ezért határozta el a Biedronka, hogy az időseknek szánt órákban boltjaiban különleges promóciót vezet be, esetenként akár 30 százalékkal leértékelve a megszokott termékeket.

Ezeket aszerint válogatták össze, hogy elemezték, melyek azok, amelyeket leginkább vásárolnak a 60 év felettiek. Ahhoz, hogy a vevő ezzel a kedvezménnyel élhessen, egy "Az én Biedronkám" kártyával kell rendelkeznie. A cég vezetése szerint az idősek így egyszerre kerülhetik el a veszedelmes csúcsforgalmat és spórolhatnak a bevásárláson.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

betti2, 2020.10.16 07:42

Lengyelországban MINDEN nő elmehet már 60 évesen nyugdíjba. Magyarországon csak egy kivételezett rétegnek van erre lehetősége. A többi nő és a férfiak kénytelenek kötelezően dolgozni ebben az életkorban akkor is, ha fertőzésveszélyes a munkájuk. A magyar idősek ezen részének egy ilyen intézkedés nem jelentene semmit.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html