Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bár a kormány korábban arról tájékoztatott, hogy 1,5 millió tesztet rendelnek, első körben csak félmillió teszt elvégzését tervezik a kétmilliós országban - írta az MTI nyomán az Index.

A legnagyobb érdeklődés Ljubljanában van, ahol már reggel nyolc óra előtt hosszú sorok kígyóztak a tesztállomások előtt, és két órát is vártak az emberek a mintavételre. Azokra előjegyzés nélkül, bárki jelentkezhet, az eredményt pedig 15 percen belül kézhez kapják.

Szlovéniában hétfőn 1474-gyel, 107 774-re nőtt a fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 39 beteg, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 2418-ra emelkedett. A diagnosztizált betegek közül 1261-en vannak kórházban, 207-en intenzív osztályon. A pozitív tesztek aránya 25,6 százalék. Az elmúlt egy hétben átlagosan 3,7 százalékkal csökkent a fertőzöttek száma, az azt megelőző héthez képest.

A szomszédos Horvátországban az elmúlt egy nap alatt 1595 új fertőzöttet azonosítottak, a járvány kezdete óta megfertőződöttek száma ezzel elérte a 197 323-at. Az elmúlt napon 71 beteg halt bele a fertőzés következményeibe, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 3328-ra emelkedett. Kórházban 2895 beteget ápolnak, közülük 294-en vannak lélegeztetőgépen.

Horvátországban éjféltől lakhely elhagyási-tilalom lép érvénybe, amely január 8-ág tart. Aki mégis elhagyja ez idő alatt azt a megyét, ahol bejelentett vagy ideiglenes lakcíme van, engedélyt kell kérnie a helyi válságstábtól.

Davor Bozinovic belügyminiszter szerint hétfő óta 54 ezer kérelem érkezett, amelynek 60 százalékát elutasították.