Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elhalálozások száma főleg az utóbbi időben gyorsan emelkedik. Ezen a héten, hétfőtől szombat estig 1065 koronavírusos halálesetet regisztráltak a cseh hatóságok. Háromszor napi 200 vagy több volt a halálesetek száma, a keddi 240 elhalálozás pedig az eddigi rekordot jelenti. Szombaton eddig 99-en hunytak el, de ez a szám az utólagos pontosítások után általában jóval magasabb lesz - derül ki az MTI beszámolójából.

Az új igazolt fertőzöttek száma szombaton 7722 volt, ezen a héten ez a legalacsonyabb szám. A hétvégi munkaszüneti napokban azonban a tesztek száma is alacsonyabb, mint a munkanapokon. Egy hete szombaton azonban 11 400 volt az új igazolt fertőzések száma. Járványügyi szakértők szerint aggodalomra ad okot, hogy a pozitív tesztek aránya változatlanul nagyon magas. Az e heti napi átlag 30,5 százalék. A napi tesztek átlagos száma meghaladja a 40 ezret.

Jelenleg Csehországban 168 800 az igazolt fertőzöttek száma. A kórházakban kezelt betegek száma az utóbbi napokban stagnál. A vasárnapi kimutatás szerint 8283 személy van kórházban, közülük mintegy 1200 állapota súlyos. Csehországban november 20-áig szükségállapot van érvényben, korlátozzák a kiskereskedelmet, a szolgáltatások egész sorát és a szabad mozgást. Az arcmaszk viselése mindenütt kötelező. Bezártak a vendéglők, az iskolák távoktatásra tértek át, szünetelnek a kulturális és a sportrendezvények.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport