Tömeges fertőzés történt egy Starbucksban, a maszkos személyzet megúszta

Egy dél-koreai, Szöul melletti Starbucks kávézóban 56 ember fertőzött meg, de a személyzet tagjai közül - akik maszkot viseltek - senki sem lett beteg - írja a Business Insider.
Szász Péter, 2020. augusztus 26. szerda, 10:53
Fotó: Pixabay

A tömeges megbetegedéshez azon túl, hogy a vendégek nem viseltek maszkot a helyiség rossz szellőzése is hozzájárulhatott - írja a portál a helyi sajtó nyomán.

Egészségügyi szakemberek szerint a fertőzés egy olyan vendégtől indulhatott, aki korábban közel ült a klímaberendezéshez, az pedig szétszórta a fertőzött részecskéket. Persze emellett a szennyezett asztalok és ajtófogantyúk is segíthették a terjedést.

Dél-Korea "bezzegország" lett a koronavírus elleni védekezéssel összefüggésben, mert profin megszervezték a betegkövetést és a tesztelést. Nyáron azonban a vírus náluk is újjáéledt. A kormány most a szigorúbb vírusvédelmi intézkedések bevezetését fontolgatja.

A Szöul melletti eset hatására a vállalat bejelentette, hogy az ülőhelyek számát 30 százalékkal vágja vissza Dél-Koreában. A Starbucks koreai működése során a második negyedévben 521 ezer dolláros működési eredményt realizált, ami év/év alapon 54 százalékos növekedésnek felel meg. A remek második negyedéves eredmény annak is köszönhető, hogy az ország sikeresen megfékezte a járvány első hullámát - írta korábban az Equilor Befektetési Zrt.

HOZZÁSZÓLÁSOK