Aggódnak Ferenc pápa egészségéért

Hiába kérték Ferenc pápát arra, hogy hagyja el a Szent Márta-házat, ő paptársai körében akar maradni - számolt be a Népszava.
Domokos László, 2020. április 3. péntek, 09:50
Fotó: AFP

A pápa nem csak 83 éves kora, hanem több évtizede fennálló tüdőproblémái miatt is különösen veszélyeztetett. Eddig három koronavírus-tesztet végeztek el rajta, mindegyik negatív volt.

Eddig már hatan fertőződtek meg a Vatikánban, köztük egy bíboros, Angelo De Donatis római helynök. Közülük már két olyan személy Covid-19 tesztje lett pozitív, akik a Szent Márta-házban laknak, ugyanott, ahol a pápa.

A pápa közvetlen munkatársai egyre jobban tartanak attól, hogy ő is megfertőződhet. Ezért már szinte könyörögtek neki, hogy hagyja el a Szent Márta-házat, s költözzön az Apostoli Palotába, vagy a még biztonságosabbnak tartott castelgandolfói rezidenciára. Ő azonban nemet mondott - írta a napilap.

Arra nem tudták rávenni, hogy a nála vizitálókat ne kézfogással üdvözölje, de legalább tart magánál fertőtlenítő zselét. A Vatikán is átállt a digitális világra, reggelente nézettségi rekordokat dönt az olasz közszolgálati csatorna, a RAI, amikor élőben közvetíti az egyházfő szentmiséit.

HOZZÁSZÓLÁSOK