A koronavírus eddig összesen közel 46,9 millió embert fertőzött meg a világon - derül ki az amerikai Johns Hopkins Egyetem magyar idő szerint kedden reggel - nem sokkal 7 óra előtt - frissített adatai szerint.

Picit lassabban terjed a járvány

Egy nap alatt - vagyis a hétfő reggeli helyzethez képest - több mint 351 ezren fertőződtek meg, ez lassulást jelent az előző naphoz képest. Vasárnapról hétfőre ugyanis majdnem 438 ezer új fertőzöttet regisztráltak. Ugyanakkor lényeges, hogy hogy a világ országaiban eltérőek a járványügyi protokollok, ezért a fertőzöttek valós száma eltérhet a Johns Hopkins Egyetem által közöltektől. Az amerikai egyetem statisztikái szerint október 30-án azonosították a legtöbb fertőzöttet a világon, aznap több mint 570 ezren fertőződtek meg.

Keddre virradóra több mint 277 ezer ember meggyógyult, így összesen 31,3 millióan már túl vannak a vírus okozta betegségen (covid-19). Életét vesztette 5708 beteg, így a járvány halálos áldozatainak száma meghaladja az 1,2 milliót.

Amerikában már több mint 9,3 millió fertőzöttról tudnak

A világ különböző országai közül a fertőzöttek száma alapján az Egyesült Államokban a legsúlyosabb a járványhelyzet: az országban eddig összesen közel 9,3 millió fertőzöttet regisztráltak. Indiában 8,3 millióan, Brazíliában pedig több mint 5,5 millió fertőzöttről tudnak a hatóságok.

A Johns Hopkins Egyetem alábbi interaktív térképén az látszik, hogy a világ különböző országiban hol tart a pandémia.