Az emberi butaság határtalan: tömeges fertőzés egy karaoke-bárban

Ha van valami ami kedvez a koronavírus terjedésének az a karaoke: önfeledt éneklés zárt térben egymáshoz közel, kézről-kézre adva a mikrofont. Ez történt egy kanadai bárban, az eredmény 30 fertőzött - írja a CNN.
Szász Péter, 2020. szeptember 2. szerda, 13:15
Fotó: Getty Images

Könnyen lehet, hogy büntetéssel néz szembe a kanadai Quebec City-ben található Bar Le Kirouac, miután 30 ember lett náluk koronavírusos - olvasható a portálon.

A kanadaiak nagyon komolyan veszik az ügyet, azt vizsgálják, hogy nem történt-e bűncselekmény. Christian Dubé quebeci egészségügyi miniszter azt mondta, hogy az emberek pontosan ismerik a szabályokat, csak ebben íz esetben egész egyszerűen nem tartották be azokat.

"Karaokéről beszélünk, ahol az emberek azt gondolják, hogy mivel barátokkal vannak, nyugodtan levehetik maszkot, adhatják egymásnak a mikrofont és nem kell betartani a távolságtartási szabályokat" - tette hozzá.

A bár Facebook-oldalán azt írják, hogy szeptember 9-ig bezárnak és mindent fertőtlenítenek. A fertőzöttek között alkalmazottak is vannak. Arra bátorítanak mindenkit, hogy aki mostanában a bárban járt, végeztessen el egy tesztet.

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint Kanadában eddig több mint 131 ezer fertőzöttet regisztráltak, az elhunytak száma közel 9 200.

HOZZÁSZÓLÁSOK