Exponenciálisan gyorsul a koronavírus-járvány terjedése

A világjárvány egyre gyorsabban fertőz meg 100 ezer embert a WHO szerint, ami a járvány gyorsulását jelzi. Közben Kínában már rengeteget javult a helyzet, Olaszországban pedig megcsillant az első igazi reménysugár.
Szabó Dániel, 2020. március 23. hétfő, 19:51
Fotó: AFP / Alberto PIZZOLI

Közel két hete jelentette be a WHO, hogy a koronavírus hivatalosan is pandémiának, azaz világjárványnak tekinthető. Tedrosz Adamon Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója most hétfőn már arról beszélt, hogy a pandémia ráadásul most kezd el igazán felgyorsulni - írja az Index.

A pandémia felgyorsult. Az első 100 ezer esetig 67 nap telt el, a következő 100 ezerig már csak 11 nap. A harmadik 100 ezer új fertőzött elérése mindössze 4 napba telt a vírusnak - idézik Gebrejeszusz okfejtését.

Közben jó hír, hogy Kínában egyre jobban lecseng a járvány. Sőt, a legfrissebb adatok szerint Olaszországban is túl lehetnek a nehezén: második napja csökken az új fertőzöttek és a halálos áldozatok száma.

Hétfő estig globálisan már 372 147 koronavírus-fertőzést regisztráltak. A világban már 16 310 ember halálát okozta a járvány.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.03.23 21:16

@Ballada:

"Már kilenc megyében rendeltek el látogatási tilalmat.
Egy hét alatt megháromszorozódott a fertőzöttek száma
Egyre több a nem látogatható kórház. Eszkalálódik a járvány, újabb kórházkapukat csuktak be a látogatók előtt.
Már 20 európai országban tombol a járvány. Magyarországon a múlt héten 87 ezren fordultak orvoshoz a jellegzetes tünetekkel.
Kiugróan sokan haltak meg januárban. Egy hónap alatt annyival lettünk kevesebben, mintha eltűnt volna Etyek teljes lakossága.

Ne ijedjen meg! Ezek a mondatok nem a koronavírusról szólnak, és nem is mostaniak. 2015 januárjában és februárjában jelentek meg az Indexen. Akkor is egy országról országra terjedő járvány érte el Magyarországot: az influenza."

https://index.hu/belfold/2020/03/05/influenza_halalozasi_arany_ksh_halaloki_statisztika_koronavirus_jarvany_kronikus_beteg_idos/


Tehát, kicsit elkéstél azzal a befosással, hülyemóricka.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Warlock, 2020.03.23 21:07

@Ballada: Hülye fideszdroid, annyit azért hadd mondjak szakmai oldalról kedves síkidióta, hogy Magyarországon valószínűleg többezer COVID-19 fertőzött valószínűsíthető a halálozási számok alapján. Azt ugye nem tudja letagadni a gazdád hülye palotapincsi, de a megbetegedések száma jobban torzított mint Irán esetében... Gyökér.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Ballada, 2020.03.23 21:03

Csak külföldön, nálunk álprobléma, csal Újbudát nem értem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html