Korábban megjelenhetett a koronavírus Európában, mint eddig hitték

December 27-én már ott volt Franciaországban a koronavírus - mondta Yves Cohen a párizsi Avicenne Hospital intenzív osztályának vezető orvosa az Index tudósítása szerint.
Szász Péter, 2020. május 4. hétfő, 10:56
Fotó: Getty Images

Cohen orvoscsoportjával újraértékelték 24 olyan beteg teszteredményét, akik légzőszervi fertőzéssel kerültek kórházba decemberben és januárban, és más típusú koronavírusokra negatív lett a tesztjük decemeberben. A 24 beteg közül egy férfi eredménye lett pozitív utólag az új típusú koronavírusra. A vizsgálatot többször is megismételték utóbb, hogy biztosra menjenek - olvasható a portálon.

A decemberben kórházba került beteg 15 napig volt beteg, és két gyermeke is elkapta a vírust, ám a felesége, aki egy áruház halas részlegén dolgozik, nem fertőződött meg. A nő importárukkal nem, csak Franciaországból származó halakkal foglalkozik.

Cohen szerint a férfi lehet a nulladik beteg az országban. Az orvos azt javasolja a többi kórháznak, hogy ők is tekintsék át a korábbi, légzőszervi megbetegedésben szenvedők eredményeit, hogy kiderüljön, máshol is megjelenhetett-e már korábban a Covid-19. Az országban hivatalosan január végén regisztrálták az első koronavírus-fertőzött betegeket.

Franciaországban jelenleg körülbelül 170 ezer főnél mutatták ki a fertőzést, és közel 25 ezren haltak meg a betegség miatt.

HOZZÁSZÓLÁSOK