Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több ezer orosz megtalálta a módját, hogy külföldre utazzon áprilisban, amikor Oroszország határai is zárva voltak és teljesen leállt a légi forgalom a koronavírus-járvány miatt - vette át az RBC hírportál hírét a Moscow Times. Szinte minden orosz repülőgép a földön vesztegelt, csak olyan járatok indultak, amelyek külföldön rekedteket vittek haza. Ezeket a kormány szervezte.

A RBC elemzése szerint, amelyet turisztikai adatokra alapoznak, áprilisban több mint 1200 orosz utazott Dél-Koreába, több mint 900 Törökországba és több mint 600 Bulgáriába. Egy évvel korábban ezekbe az országokba 34 ezer, 391 ezer és 6400 orosz állampolgár látogatott el. Száz és kétszáz közt lehet azok száma, akik az áprilisi karantén idején Szerbiába, az USA-ba, Finnországba, Svájcba és Ausztriába utaztak.

Idegenforgalmi szakértők szerint elsősorban olyanokról lehet szó, akik kettős állampolgárok vagy állandó tartózkodási engedéllyel rendelkeznek a célországban is. Másoknak még egy hónapot kell várniuk a határok felszabadítására: a moszkvai közlekedési minisztérium július 15-én tervezi megnyitni az ország repülőtereit a nemzetközi járatok előtt.