A kérdés: mi a legegyszerűbb, legkönnyebb módja az immunrendszerünk erősítésének, akár járványos időket élünk, akár nem? A válasz nem az, hogy együnk mindenféle állítólag ebben segítő tablettát, gyümölcsöt és zöldséget, hanem az, hogy megfelelő, kellő hosszúságú időt töltsünk alvással - állítja a CNBC cikke szerint az amerikai Steven Tucker onkológus, a nevét viselő Tucker Medical egészségügyi intézmény igazgatója. Ez a vállalkozás a sokoldalú betegségmegelőzéssel és gyógyítással foglalkozik.

Azt szoktam mondani, hogy az egészség a fittségen, a táplálkozáson, az éberségen és az alváson múlik - fejtegette a bölcs doktor. Korábban azt gondolta, hogy ez az a négy oszlop, amin az emberek egészsége nyugszik, ám ma már úgy látja, hogy aki meg akarja erősíteni az immunrendszerét, annak aludnia kell. Ez az alap, amint minden további nyugszik.

Az orvosok úgy gondolják, hogy akik hirtelen, gyors megbetegedést tapasztalnak a koronavírus-fertőzés után, azok az immunrendszerük hirtelen túlterhelését élik át, azt a folyamatot, amit cikotin-viharnak neveznek. A cikotin egyebek mellett az immunrendszer szabályozásában játszik szerepet, és a cikotin mennyisége a doktor szerint egyetlen jó alvásnak köszönhetően megugorhat a szervezetben. Összességében a jó alvás enyhíti a stresszt, javítja az ellenálló-képességet, s ezzel erősíti az immunitást.