Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jövőre kezdődhet meg az emberi tesztelése annak az új gyógyszernek, amely a Pittsburgi Egyetem kutatóinak felfedezésén alapul - adta hírül a Pittsburg Post-Gazette. Az Ab8 névre keresztelt  készítményt, akkor adhatják be először a tesztalanyoknak, ha az USA legendásan szigorú gyógyszerfelügyelete (FDA) megadja rá az engedélyt - mondta el a hírportálnak John Mellors orvos-kutató, a kutatás vezetője.

Az orvosság nem vakcina lesz, hanem egy olyan szer, amely a koronavírus-betegségben szenvedő embereken segít. Hatásmechanizmusának lényege, hogy nem hagyja szétterjedni a kórokozót az emberi testben. A tesztelés azonban hetekig vagy hónapokig is eltarthatnak. A szakember szerint túl korai arról beszélni, mennyibe kerülne az új gyógyszerrel a kórházi kezelés.

Az újdonságról megjelent tudományos publikáció szerint az egyetem orvostudományi karának kutatói a legkisebb biológiai molekulát különítették el, amely teljesen semlegesíti a Covid-19 betegséget okozó új koronavírust - írta a készítményről az MTI. Ezt használhatják fel az Ab8 létrehozásához, amely beválhat a koronavírus okozta okozta betegség kezelésében és megelőzésében is.

A Cell című tudományos folyóiratban közzétett tanulmányukban a kutatók közölték, hogy az Ab8 nagyon hatékonynak bizonyult a koronavírus-fertőzés megelőzésében és kezelésében egerek és hörcsögök esetében.