A koronavírus főleg a fiatalok között terjed

A normális élethez való mielőbbi visszatérés okoz újabb megnövekedett koronavírus-fertőzéses eseteket a fiatalok körében egész Európában - figyelmeztet jelentésében a WHO, amely a 40 év alattiak megfertőződését vizsgálta.
Domokos László, 2020. július 30. csütörtök, 10:42
Fotó: MTI Fotó / Szigetváry Zsolt

A szervezet európai igazgatója, Hans Kluge szerint a hatóságoknak hatékonyabban és célzottan kellene megszólítaniuk ezt a korcsoportot - számolt be az Euronews.

Ébernek kell lennünk, mert a fiatalok előbb-utóbb kapcsolatba fognak kerülni a társadalom veszélyeztetettebb rétegeivel, ezért az újabb intézkedéseknek őket kell megcéloznia, vagyis az ifjúsági nagyköveteket, akiknek hatásuk van a fiatalokra. De nem szabad hibáztatnunk őket, ez lenne a legrosszabb, amit tehetnénk - mondta Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója.

A fertőzések számának növekedését számos országban megfigyelték a fiatalok körében. Ezt azzal magyarázzák, hogy e korcsoportban gyakoribbak találkozások és kevésbé figyelnek a távolságtartásra.

Svédországban például összességében csökken az esetszám, de a 20-29 éveseknél tovább növekszik, százezer emberre vetítve ebben a csoportban van a legtöbb fertőzött. Írországban az új koronavírusos esetek mintegy 60 százaléka a 45 év alattiak közül került ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK