Koronavírus: életveszélyes emberkísérlet Szerbiában

Szerbiában nem állítanak le egy dél-koreai tulajdonban lévő üzemet, amelyben több tucat koronavírus-fertőzöttek találtak. A cég már tavasszal is kihúzta a cipőből a szakszervezeteket.
Barabás Júlia, 2020. október 16. péntek, 07:21
Fotó: Pixabay

Több mint 60 koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak a dél-koreai Yura alkatrészgyár nisi üzemében, ám a gyár mégis tovább működik - írta a vajdasági Szabad Magyar Szó. Milorad Jerkan, a nisi egészségház igazgatója azt mondta, a gyárban egyelőre tovább folyik a termelés.

Nem mondanám, hogy gócpontról van szó. Egy hónap alatt 65 fertőzöttet tatláltak A polgármester rendkívüli ülést hívott össze, hogy meghozzák a megfelelő intézkedéseket - mondta Jerkan, aki arról is beszélt, hogy az ilyen kollektívákban specifikusak a vírus terjedésének feltételei, és senki sem tudhatja, ki az vírushordozó. Nis egy stabil város, a Yura munkásai tovább dolgozhatnak, a gyárban megpróbálunk mindenkit tesztelni, biztosan nem kell bezárni az üzemet, egyelőre ez a helyzet - mondta Jerkan.

Ez a vállalat már a járvány tavaszi hulláma idején is botrányba keveredett. A Szerbiai Sloga Egyesült Szakszervezet akkor azt követelte, hogy a dél-koreai Yura vállalat tevékenységét tiltsák be, a céget zavarják el Szerbiából, mivel annak nisi üzemében azt tervezik, hogy április 24-én újraindítják a termelést, ami szemben áll nisi rendkívüli helyzetek törzskarának döntésével, valamint a járványügyi szakemberek részéről, a szerb kormány válságstábja által kiadott ajánlásokkal is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

betti2, 2020.10.16 08:43

Magyarországon rengeteg munkahelyen nem tesztel senki, így "boldog" tudatlanságban élünk. A koronavírus szabadon terjed pl. azért mert nem egy munkahelyen a kollégák/vezetők egymást közt úgy viselkednek mintha egy háztartásban élnének. (Maszk és távolságtartás nélkül.) A munkahelyi öltözőknek pedig gyakorta nem megfelelő a szellőzése.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html