Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az új típusú koronavírus okozta járvány gyorsan terjed és jóval lassabban lehet megfékezni - mondta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója. A szervezet szerint a korlátozó intézkedéseket lassan kell feloldani, miután a megfelelő közegészségügyi intézkedéseket meghozták.

A világszerte eddig 115 ezer ember halálát okozó Covid-19 betegség terjedését teljesen csak egy hatékony oltással lehetne megakadályozni. A globalizáció korában a Covid-19 újbóli felbukkanásának és újraterjedésének a kockázata fennáll - tette hozzá a WHO első embere az MTI beszámolója szerint.

Egy új stratégiában foglalják össze az új koronavírussal kapcsolatos tapasztalatokat és javaslatokat azon országok számára, amelyek a járványügyi intézkedések lazítását fontolgatják.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz hat kritériumot említett:

  • a fertőzés ellenőrzés alatt legyen,
  • az egészségügyi rendszer rendelkezzen megfelelő eszközökkel minden fertőzött kimutatására, tesztelésére, elkülönítésére és kezelésére, valamint le tudja nyomozni ezek kapcsolatait,
  • a lehető legkisebbre kell csökkenteni a fertőzésveszélyt az egészségügyi intézményekben és idősotthonokban,
  • óvintézkedéseket kell életbe léptetni a többi között a munkahelyeken és az iskolákban,
  • biztosítani kell az importált esetek kezelhetőségét,
  • a közösségeket készítsék fel az "új normalitáshoz" való alkalmazkodásra.

Az új koronavírus tízszer olyan halálos, mint a 2009-ben Mexikóban megjelent és világméretű influenzajárványt okozó A típusú H1n1 altípusú vírus - tette hozzá Tedrosz.