Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A brit egészségügyi minisztérium adatai szerint a szombat estével zárult 24 órában országszerte 59 937 új koronavírus-fertőzést szűrtek ki, csaknem kilencezerrel kevesebbet, mint előző nap. Az elmúlt héten csaknem minden nap messze 60 ezer felett járt az újonnan kiszűrt fertőzések száma.

Nagy-Britanniában eddig 56 millió koronavírus-tesztet végeztek és ezek közül hárommilliónak az eredménye lett pozitív.

A brit koronavírus-járvány legfertőzöttebb gócpontja jelenleg a 9 milliós London, ahol az angliai közegészségügyi hálózat (Public Health England, PHE) legfrissebb becslése szerint százezer lakosra több mint ezer koronavírus-fertőzött jut.

A brit statisztikai hivatal (ONS) más módszertannal elvégzett számításai ugyanakkor arra vallanak, hogy minden harminc londoni lakosra juthat egy fertőzött. Ez a PHE által kimutatottnál háromszor magasabb londoni koronavírus-fertőzöttségi rátát jelentene.

A járvány megfékezése érdekében a héten új korlátozások léptek életbe Anglia egész területén.

A rendelkezések alapján az Angliában élők csak a legindokoltabb esetekben - például az alapvető fontosságú cikkek megvásárlása, gyógyszerek beszerzése, orvosi ellátás vagy testmozgás céljából - hagyhatják el otthonukat, illetve akkor, ha valaki családon belüli erőszakcselekmény vagy veszélyhelyzet elől kénytelen menekülni.

Munkába is járhatnak azok, akiknek otthoni munkavégzése nem megoldható. A munkába utazástól eltekintve azonban az engedélyezett lakhelyelhagyások esetén is mindenkinek törekednie kell arra, hogy lakóhelye közelében maradjon, és a szabadtéri testmozgást napi egy alkalomra kell korlátozni.

Az intézkedés hatálya március 31-ig tart, de előbb is visszavonható vagy enyhíthető, és a kormány a korlátozásokat kéthetente felülvizsgálja.