Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A testület jelentése szerint az elmúlt egy nap alatt 2776-tal nőtt és elérte a 43 775-öt az azonosított fertőzöttek száma. Tizennyolc ember meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma így 511-re emelkedett. Kórházban 985 beteget ápolnak, közülük 71-en vannak lélegeztetőgépre kapcsolva.

Davor Bozinovic belügyminiszter, a válságstáb vezetője a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy a járványhelyzet alakulásától, valamint attól függően vezetnek be újabb szigorításokat, hogy a már érvényben lévőket mennyire tartják be az emberek.

A kormány arra számít, hogy a járvány két-három hét múlva tetőzik, a fertőzöttek száma pedig addigra elérheti a napi 5-6 ezret.

A szomszédos Szlovéniában a kormány által szerdán közzétett adatok szerint szerdán 2488-cal 30 703-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Nyolc beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 286-ra nőtt. A diagnosztizált betegek közül 660-an vannak kórházban, közülük 109-et ápolnak intenzív osztályon.

Szlovéniában, Horvátországgal ellentétben, a járványügyi szakemberek arra számítanak, hogy az október 16-tól fokozatosan bevezetett szigorú korlátozásoknak köszönhetően - amelyeket várhatóan csütörtökön este meghosszabbít a kormány -, a fertőzöttek és a kórházi ellátásra szorulók száma november 4-től csökkeni fog. Felmérések szerint a járvány kezdete óta a lakosság hét százaléka, vagyis minden 14. ember fertőződött meg az országban.

Szlovéniában szombattól egy hétre bezártak a nem alapvető fontosságú cikkeket forgalmazó boltok, a vendéglátóhelyek és a szállodák, valamint a fodrász- és szépségszalonok, néhány kivétellel pedig az óvodák és a diákotthonok is. Múlt keddtől éjszakai kijárási tilalom lépett életbe, hétfőtől pedig az oktatási intézmények - az elemi iskolák alsó tagozatos osztályai kivitelével - távoktatásra álltak át.