Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kutatókat világszerte az egyik leginkább izgató kérdés jelenleg, hogy mekkora a valószínűsége a koronavírus okozta Covid-19 betegséggel való újrafertőződésnek, ez ugyanis meghatározó jelentőségű lehet a kifejlesztendő védőoltások tartósságának szempontjából.

Miután Nagy-Britanniából ezzel kapcsolatban az elmúlt napokban kedvezőtlen hírek érkeztek, egy osztrák tanulmány azt mutatta, hogy a fertőzöttek döntő hányadánál négy hónappal a fertőzést követően is kimutathatóak voltak a fertőzés következtében termelt antitestek - tudósított az osztrák közszolgálati rádió és televízió honlapja, az ORF.at.

A Danube Private University Krems végezte a kutatást Weissenkirchenben. Az alsó-ausztriai helyiségben tavasszal alakult ki Covid-19 gócpont 17 megbetegedéssel. A kontakt kutatások során júniusban letesztelt 884 lakosból 102 vérében mutattak ki tavasszal a koronavírus fertőzésre adott válaszként termelt antitesteket. Ezt a 102 lakost tesztelték most újra, s az eredmények szerint 94 százalékuknál még mindig kimutatható volt a vérben az antitestek jelenléte.

Az egyetem tanulmányvezetője, Ralf Braun szerint az eredmények arra utalnak, hogy az antitestek szintje meglepően konstans maradt, s ez igaz mindkét típusú antitestre, azokra is, amelyek szintjének csökkenését várták a tanulmány előtt. Ugyanakkor azt még vizsgálják, hogy az úgynevezett T-sejtes immunitás is megmaradt-e ennyi idő elteltével.