Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyel kormány azt fontolgatja, hogy visszatérnek a szigorítások, amelyeket február közepén elengedtek, amennyiben tovább növekszik a koronavírus-járványban megbetegedettek száma - írta a Business Insider Polska. Lapértesülések szerint az első helyen a sífelvonók lezárása állhat, ugyanis a szabadságtól megrészegült lengyelek amint lehetőségük volt rá elözönlötték a sípályákat.

A lazítást követően azonban egy nap alatt ezerrel ugrott meg a fertőzöttek száma az egy héttel korábbihoz képest, ezért a kormány tagjai most minden napjukat a friss koronavírus-adatok tanulmányozásával kezdik, hogy ezek növekedésének függvényében döntsenek az újabb szigorításról. Az újabb változtatás hamar megléphetik.

A lengyel sajtó találgatása szerint a megbetegedések emelkedését részben az okozta, hogy visszaengedték az alsóbb osztályosokat az iskolákba, részben a kereskedelmi központok megnyitása állhat a háttérben, amire rátett még egy lapáttal  a vírusnak kedvező időjárás. A koronavírus kedvenc hőmérséklete a plusz öt Celsius-fok.