Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarországon a hivatalos adatok alapján rendkívüli mértékben robbant be a vírus. Volt olyan időszak, amikor a világon nálunk volt a legnagyobb az esetszám-növekedés.

A kormány a külföldről behurcolt vírusokat "tette felelőssé" a betegség terjedéséért, de a szakemberek, mint például Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint a vírus keresett magának olyan csoportosulásokat, ahol könnyen tud terjedni. Ezek a gólyatáborok, az esküvők, a rendezvények, különböző sportesemények, templomi események, ahol sok fiatal, fertőzött ember át tudja adni egymásnak a vírust.

Az informationisbeautiful.net össze is állított egy grafikont 500 virológus és egészségügyi szakember véleménye alapján, amely a legkockázatosabb helyeket, tevékenységeket szedte össze és kategorizálta.

Messze a legkockázatosabb helyek az éjszakai klubok, de rögtön követik ezt a magyar kormány kedvencei, a stadionok és a templomok. Utóbbival kapcsolatban az oldal meg is jegyzi, hogy a közös éneklés rendkívüli módon felgyorsítja a vírus terjedését.

Talán nem meglepő, hogy a beltéri bárok, a partik és a koncertek sem éppen a legbiztonságosabb helyek a covid-19 szempontjából.

Magas kockázatú még, ha találkozunk egy alig ismert személlyel, ha nem viselünk maszkot, ölelkezünk vagy kezet fogunk.

Közepes kockázat

Érdekes, hogy a repülés már csak közepes kockázatúnak minősül annak ellenére, hogy a távolságtartás korlátozott. Ezen a szinten mozog a tömegközlekedés, egy kosarazás, egy bowling-meccs, vagy éppen a kaszinózás, a színház vagy a mozi.

Megszívlelendő, hogy az idősek látogatása is viszonylag előkelő helyen áll a közepes kockázatú tevékenységek sorában.

Közepes kockázatot hordoz még a fordász, az irodai munka vagy éppen az uszoda, a szálloda és egy kertiparti. Jó hír, hogy nem kell nagyon tartani a nyilvános illemhelyiségektől sem.

Alacsony kockázat

A járványügyi szabályok betartásával természetesen, de nem kell nagyon félni a bevásárlástól, a könyvtár- és múzeumlátogatástól, a szabadtéri vacsorától, egy sétától a belvárosban (a tömeg kerülésével) vagy éppen a tankolástól, a golftól vagy a tenisztől. Ha vendéget fogadunk, nyugodtan használhatja a fürdőszobánkat is.