Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Noha a koronavírus-fertőzéses esetek száma drasztikusan nő, a Népszava információi szerint Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője egyelőre nem szigorított az egészségügyre érvényes szabályokon.

Ágyak, férőhelyek

Az intézményeknek jelenleg csak ágyaik tíz százalékát kell kötelezően üresen tartaniuk. A koronavírus-betegség miatt kórházi ápolásra szorulókat elsősorban azaz a Dél-pesti Centrumkórházban, az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézetben, valamint az Új Szent János kórházakban kezelik.

Az utóbbi Kútvölgyi tömbje hosszú hónapok óta üresen áll, hogy az ottani kapacitásokat teljes egészében járványügyi célokra tudják használni. Készenlétben áll a kiskunhalasi mobil járványkórház, és Pintér Sándor belügyminiszter szerint bármikor föl tudnak állítani egy 1000 férőhelyes ellátóhelyet a budapesti BNV területén.

Itt a második hullám

Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint a járvány második hullámának idejét éljük, de arról nem beszélt: mi történik akkor, ha a fertőzöttek számának emelkedésével a vírus újra eléri a veszélyeztetett, idősebb korosztályt?

Ehelyett inkább arról értekezett, hogy azért nő most gyorsan az esetszám, mert "külföldről behurcolják" a vírust. Ezzel szemben Szlávik János, a Dél-pesti Centrum Kórház járványügyi főorvosa a Hír Tv-ben vasárnap azt mondta: a Magyarországon újonnan regisztrált fertőzöttek többsége buliban, esküvőn vagy valamilyen zárt térben tartott rendezvényen fertőződött meg a koronavírussal.