Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyelországi vállalkozók országos szövetsége, azt követeli, hogy kizárólag lengyel tanúsítvánnyal rendelkező maszkokat árulhassanak a boltok - tudósított a Business Insider Polska. Céljuk a Kínából importált termékek kiiktatása. A szakmai szervezet szerint a lengyel gyártók képesek elegendő maszkot gyártani a hazai boltok ellátására.

A bölcs vállalkozási szakemberek úgy vélik, csak a jó minőségű hazai termékek képesek a lengyelek egészségét megvédeni, ki kell iktatni az ellenőrizetlen import maszkokat, amelyek főként keletről jönnek. Ezek a maszkok nem biztonságosak, és gyanúsak a tanúsítványaik. A szövetség megalapozottnak tartja, hogy megtiltották a sálak, kendők használatát az arcok takarására, mert ezek nem védenek megfelelően a fertőzés ellen.

Ugyanakkor úgy vélik, itt az ideje kötelezővé tenni a masszívabb sebészeti maszkok viselését, ahogy azt a cseh és a szlovák kormány tette. Szerintük ez a feltétele a koronavírus-járvány visszaszorításának. Azokat a a sebészeti maszkokat, amelyeket Lengyelországban gyártottak, a munkavédelmi intézet megvizsgálta, és azt találta, hogy megfelelnek az előírásoknak. A szakmai szervezet a nemzeti maszkviselési szabály ötletével letámadta a kormány tagjait és az államfőt is.