A cseheknél is megjelentek a vírusmutációk, ostrom alatt az ország

Csehországban nem egyszerűen a koronavírus egy mutációját tartják számon, hanem mutációk sorozatát, amelyek már az ősz elején megjelentek és randalíroznak az országban.
Komócsin Sándor, 2020. december 21. hétfő, 14:40
Fotó: Getty Images

A Cseh Nemzeti Referencialaboratórium jelentése szerint a koronavírus mutáción átesett változataival már az ősz elején számos betegnél találkoztak - adta hírül a Radio Praha. Helena Jirincová, a laboratórium vezetője azt mondta, hogy az új változatok egymástól függetlenül jelentek meg Csehországban, főként Prágában és az ország középső részén.

A tudósok úgy vélik, hogy ez lehet a fő oka annak az ismert jelenségnek, hogy sokakat többször is megfertőz a koronavírus - nyilván a második körben egy más mutáció támad. Pavel Plevka virológus azt mondta a Noviny.cz hírportálnak, hogy a megtalált mutációk nem térnek el lényegesen az eredetitől, így nem valószínű, hogy számottevően rontják a vakcinák hatékonyságát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Jozsi3333, 2020.12.21 23:00

A virus a felelős.
Meg az emberek.
A, kormányok meg soha.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lan691, 2020.12.21 15:45

Moszkvaban aláírták a szerződést az orosz Sputnik es az Astrazeneca (Oxford) közös fejlesztéséről. Enelkul az oxfordiak nem hiszem, hogy kaptak volna forgalmazási engedélyt, az oroszokat meg az EU zárta volna ki. Hála istennek így most lesz 93%,, os vakcina, ami nem az új eddig még nem alkalmazott módszerrel készül. Az oroszoknak ez egy nagy siker, bár már több országban is a Sputnik tűnik befutónak, de az EU főleg a német konkurens védelme miatt eddig kilátástalannak tűnt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html